Многоезичен колцентър осигурява 24-часови онлайн езикови услуги за Зимните олимпийски игри

云呼叫中心对比传统呼叫中心系统有哪些优势?

Зимните олимпийски игри са в разгара си, заслуга за което имат десетки хиляди китайци обслужващ персонал, а езиковите услуги на високо ниво са знакови за международния имидж и конкурентоспособност на града и страната домакини.

За да предостави на различните заинтересовани страни дистанционни преводачески услуги по време на състезанията, Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пекин създаде Многоезичен колцентър в Пекинския университет за чужди езици (ПУЧЕ). Разчитайки на Центъра за езикови услуги в Пекин, колцентърът предоставя на Зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пекин 2022 г. преводачески услуги на 21 езика, включително английски, френски и руски. Това е първото приложение на дистанционен симултанен превод (консекутивен превод) в историята на Зимните олимпийски игри. Същевременно Центърът предоставя превод на най-голям брой езици и с най-голяма продължителност в сравнение с предишните Зимни олимпийски игри.

Центърът за езикови услуги в Пекин е познат отпреди като Многоезичен център за услуги на Олимпийските игри в Пекин. По време на Олимпийските игри през 2008 г. той предоставя успешно услуги на 44 езика чрез телефонен превод. След края на Олимпийските игри в Пекин, Центърът е запазен и трансформиран. Възприема се като олимпийско наследство. Той е включен в цялостното планиране на развитието на Пекин и осигурва дългосрочно езикови услуги на столицата. От 2010 г. Центърът предоставя 24-часови услуги за онлайн превод на чужди езици чрез горещи линии „Beijing 12345“. Работил е непрекъснато над 4000 дни и има важен принос за подобряване на международната езикова среда в Пекин.

От началото на Зимните олимпийски игри Центърът е отговорил на повече от 500 обаждания  –  например от залите за състезания, зимните олимпийски селища, станциите на доброволците, медийни центрове и др. Той своевременно подпомага осъществяването на медийни интервюта, контрол на епидемията, транспорта, управлението на хотели и други въпроси, свързани с Олимпийските игри. Като цяло, Центърът подобрява ефективността на сътрудничеството между Китай и останалите страни, преодолява ограниченията на времето и пространството и предоставя гаранции за езиковите услуги на Зимните олимпийски игри.

96-има преподаватели и студенти доброволци на ПУЧЕ ще продължават да работят усърдно в Многоезичния колцентър за подобряване качеството на езиковите услуги и превръщане на олимпийските игри в спокойно, лесно за общуване и прекрасно място за зимни състезания.