Library 1БИБЛИОТЕКАТА НА ИКС

 

През септември 2015 г. ИКС влезе в своята нова сграда, а заедно с това и в новата библиотека. Библиотеката на ИКС е разположена на площ от около няколкостотин квадратни метра и разполага с почти 20 000 книги и над 2000 аудио-визуални материали. По този начин тя е една от най-големите библиотеки сред останалите институти Конфуций в Европа. По-голямата част от книгите и учебните материали са дарения от Централата на институт Конфуций, Китайската народна библиотека, Българската национална библиотека, както и от частни лица.

Тъй като основните функции на ИКС са разпространение на китайски език и популяризиране на китайската култура, библиотеката разполага със следните категории печатни произведения: учебни пособия за изучаване на китайски език; литература и изкуство; история и география; философия и религия; медицина и здравеопазване; чужди езици; социални науки и право; речници и справочници.; периодика; карти; албуми.  Библиотеката разполага с книги на китайски, английски, руски, немски, френски, български и др.

Под ръководството и с помощта на Ханбан и Пекинския университет за чужди езици, ИКС работи активно за оптимизиране на различните видове библиографски ресурси, приоритетно развива управлението на информационните ресурси. Целта на ИКС е да превърне своята библиотека в съвременен информационен център за Китай, където всички интересуващи се от Китай могат да получат пълна информация. 

За повече информация относно записване и получаване на читателска карта натисни ТУК.

Library 2 Library 6
 Library 5  Library 3