Победители в състезанията "Китайски езиков мост"

На 15 и 16 май 2021 г. Институт Конфуций – София бе домакин на националните състезания „Китайски езиков мост“ за ученици и студенти. За първи път в двайсетгодишната история на международното състезание за владеене на китайски език то се проведе в онлайн среда, но това не попречи на участниците да покажат солидни знания и да защитят достойно нивото на преподаване в своите учебни заведения.

Изпълненията бяха оценени от международно жури в състав: Искра Мандова, Полина Цончева, Антония Цанкова, Аксиния Колева, Гъ Джъцян, Чън Ин, Ся Шунджъ, Дзян Юлин, Тао Сяндзюн и Джан Лисин.

В състезанието за ученици на първо място се класира Лияна Владинова от 18 СУ „Уилям Гладстон“ София с преподаватели Жасмина Тихинова и Лиу Ян. Тя печели правото да представи България на финалния кръг, който ще се проведе в Китай. Второ място зае Никита Божилова, също представител на 18 СУ „Уилям Гладстон“. Трета се класират Моника Пежгорска от 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ с ръководители Яна Шишкова, Лъчезара Пръвчева и Хун Хайдзю, и Елиз Адем от СУ "Васил Левски" - гр. Русе, с ръководители Рени Стоянова, Наталия Николова, Силвия Ненкова и Су Чан.

Моника спечели и наградата на публиката, която се определи от събрания най-голям брой харесвания на нейното видео изпълнение в Youtube канала на Институт Конфуций- София.

Класирането при студентите е следното:

Първо място спечели  Радина Янузова от СУ„Св. Климент Охридски“ с преподавател Лиу Синчун. Тя ще защитава страната ни на финалния кръг в международния конкурс  за студенти в Китай. Второ място зае  Христина Крумова от Русенския универститет „Ангел Кънчев“ с преподаватели Уан Бин и Ху Юан. Трети се класират Данило Карауланов от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с преподаватели Елица Миланова и  Уан Ин, и Николета Джингарова от СУ "Св. Климент Охридски" с преподавател Лиу Синчун . Данило получи и признанието на публиката в Youtube.

Институт Конфуций – София благодари на всички участници за положените усилия, на всички зрители в онлайн платформите за подкрепата, на журито за усъдната работа и на всички отдадени на призванието си преподааватели по китайски език!

На добър час!