Институт Конфуций - София проведе работна среща за първия учебен срок на новата учебна 2024-2025 година

На 17 септември, Институт Конфуций - София проведе онлайн работна среща за първия учебен срок на новата учебна 2024-2025 година. Повече от 20 души участваха в срещата, включително Чън Ин, китайски директор на Институт Конфуций - София, всички преподаватели и доброволци, както и секретарите в администрацията на Института.

По време на срещата, проф. Чън приветства новоназначените преподаватели и доброволци. Тя представи основната работна обстановка и правилата и разпоредбите в Институт Конфуций, като наблегна на изискванията за хорариума на учителите и годишното оценяване. Проф. Чън

изрази надежда, че докато изпълняват своите работни ангажименти, учителите ще съчетават преподаване и научни изследвания. Институт Конфуций ще осигури необходимата подкрепа за научноизследователската работа на учителите и ще насърчава тяхното професионалното развитие. Същевременно Институтът ще организира занятия по изучаване на български език и култура и, не на последно място, ще окаже по-силна подкрепа за реформа и иновации при организирането на събития, свързани с обучението по китайски език и китайска култура.

През първия учебен срок на новата учебна 2024-2025 година, към Институт Конфуций - София се присъединиха 5 нови преподаватели по китайски език и 4 нови преподаватели-доброволци по китайски език, с което общият брой на преподавателския състав достигна 20.

 

Институт Конфуций – София

Текст: Джан Цин

Снимки: Джан Цин

Редактори: Чън Ин, Аксиния Колева, Чън Чън

 

tu pian1 xian shang hui yi jie tuСнимка 1 Скрийншот от онлайн срещата