„SEE——爱 Бейуай – моя любов и съдба“: конкурс в чест на 80-годишнината от основаването на Пекинския университет за чуждестранни езици


През 2021 г. се навършват 80 години от създаването на Пекинския университет за чужди езици (Бейуай). В тази връзка,  департаментът  на Институт Конфуций в Бейуай, учреден точно преди 15 години, организира голямо международно състезание „SEE——爱  Бейуай –моя любов и съдба“. Състезанието има за цел да привлече младежи, обучаващи  се в Институт Конфуций или участващи в организирани от него дейности,  които да споделят под формата на есе или видеоклип своите чувства и истории, свързани с Бейуай. Това може да бъде история, преживяна в Бейуай, впечатления от участие в дейности на Институт Конфуций към Бейуай, размисли за процеса на обучение по китайски език, впечатления от учителите по китайски език, които Бейуай изпраща,  мисли за бъдещето, споделяне на собствен опит и успехи, споделяне на чувствата, които участниците изпитват към Бейуай, поздравления и пожелания по случай 80-годишнината на университета.

Отличените участници и ръководители ще получат парични награди и грамоти. Предвидени са първа, втора и трета награда. Най-популярните есета и видеоклипове, избрани чрез онлайн гласуване ще получат награда на зрителите. Награди ще бъдат връчени на  институтите Конфуций, отличили се с най-добра организация.

Необходимите документи за участие в конкурса можете да свалите от тук:

Крайният срок за изпращане на материалите е 24 май 2021 г. 12:00 ч. по обяд на следния имейл: young0220yang@gmail.com.