Конкурс „Десет години заедно с Китай“


Преди десет години „Епъл” пусна първия си смартфон, с което започна нова ера в света на мобилните телефони и промени нашия живот. Преди десет години Китай пусна първия си спътник до Луната, а България се присъедини към Европейския съюз. През последните 10 години развитието на ЕС промени живота на българите. С новата си идентичност като страна-членка на Съюза, България отвори вратите си за китайските предприятия, култура и инвестиции. Тя се превърна в мост на сътрудничеството между Китай и ЕС. През тези 10 години отношенията между Китай и България продължиха да се развиват, културният обмен и контактите на различни нива се увеличиха значително и всичко това промени живота на много хора.

По този повод Българската редакция на Радио Китай за чужбина организира конкурс под мотото „Десет години заедно с Китай“. Разкажете ни във формата на текст, снимки или видео какво се е променило през последните десет години в живота на българите или китайците, които пребивават в България. Какви поврати са настъпили в работата, обучението, живота и чувствата им. Разкажете ни за появилите се през последните десет години китайски елементи в живота на българите, както и за интересни истории свързани с културите или хората от двете държави.

Изисквания за материалите:

Текст: Няма ограничение за големината или литературния жанр.

Снимки: Снимки(може и рисунки) не бива да са по-големи от 1000 пиксела.

Видеоклипове: Да не са по-дълги от 5 минути, с резолюция над 480 Р.

Всички материали трябва да бъдат базирани на истински истории и да разказват за промените в живота и преживявания. Един участник може да изпрати най-много три материала, т.е. по един текст, снимки и видео. Моля да посочите името си, професията и да ни изпратите една ваша снимка.

Най-добре представилият се участник го очаква специална награда, четирима ще си поделят първото място, осем второто, 15 третото. Ще има и поощрителни награди. Най-добре справилите се с организацията на конкурса също ще бъдат наградени. Подготвили сме ви страхотни награди и грамоти за участие. Най-добрите истории и материали ще бъдат публикувани на нашата уебстраница, фейсбук и списанието „Обекти в Китай“. Пишете ни! Очакваме с нетърпение вашите незабравими истории, снимки и видеоклипове!


“保加利亚加入欧盟十周年”之

“十年·中”网络征文活动

 

今年是保加利亚加入欧盟十周年。十年间欧盟的发展带动了保加利亚生活的进步,也因为欧盟成员国的身份,保加利亚向中国展开合作的怀抱,吸引中国企业、中国文化和中国投资走进保加利亚,架起中欧合作的桥梁。十年中两国关系不断发展,两国民间交往也愈发紧密,文化交流更加频繁,许多人的生活因此发生了改变。

保加利亚语部拟于2017年4月至2017年6月举办“十年·中”网络征文互动活动。征集与主题相关的文字、图片和短视频稿件,重点讲述十年以来保加利亚人(以及在保加利亚学习生活过的华人)的工作、学习、生活、感情等方面发生的的变化,突出近十年以来生活中的出现的中国元素,以及与中国文化和中国人之间有趣的故事。

来稿要求:文字篇幅不限,文体不限,图片可以是照片或画作,长边不小于1000像素,视频内容不长于5分钟,清晰度高于480P,图片和视频需附上说明。要求有真实故事,结构紧凑,突出自身经历和变化。每名参与者不得投稿超过3篇,且文字、图片、视频每一类作品限1篇。参与者需注明姓名年龄和工作(学习)单位,并附生活照一张。

本次活动设立特等奖(1名)一等奖(4名)二等奖(8名)三等奖(15名)参与奖若干,并设置最佳组织奖。我们将颁发相应的奖品及纪念证书。优秀作品将在国际在线保文网、Facebook专页及《视角》杂志等平台刊发展示,特等奖得主将安排专访。期待您的参与!

中国国际广播电台 保加利亚语部

Save